Христо Мичев се научи да чете с "Писменка"

Автор: Ева Пумпалова, вестник "Марица"

     Христо Мичев се научи да чете с "Писменката". Преди да се появи тази компютърна игра, той сричаше с "Буквенката", разказва майката на 6-годишното хлапе София Здравкова. Тя е радостна от факта, че синът и едновременно се забавлява пред компютъра и учи. С други думи, "Писменката" е уникална възможност децата да не си губят времето пред монитора, а с желание да учат.

     "Писменка" е един диск, в който чрез игра малките компютърни магьосници съставят думи, учат се да пишат правилно, да поставят пунктуация, да изграждат изречения, да откриват синоними и антоними.

     Нещо повече - докато играят, слушат и възприемат активно реплики от разговорния български език и ги сравняват с техните съответни на английски език.

     "Писменката" е малко приключение за моето дете и не само за него. Вече неговите връстници от целия квартал са изкушени и си имат диска, дори първокласниците и второкласниците от нашия блок играят с удоволствие, продължава г-жа Здравкова. И родителите са доволни, че си уплътняват времето пред компютъра.

     Чрез тази игра и учебно помагало малките достигат до познанието чрез компютъра. Играта е само средството да учат като катерят стълбички с думи, спускат се с лифтове и асансьори из ребуси и лабиринти, край тях шетат феи и принцеси. Героите са познати от предишните две игри "Цифренка" и "Буквенка". Заедно с Мечо, Ежко, Зайко и костенурката пишат трудни думи, правят изречения, измислят нови приключения и се разхождат из дворци и замъци.

     С интерактивната игра невръстните компютърни фокусници така се увличат в заниманията, че неусетно научават правопис, части на речта, съгласуване, правилна употреба на прилагателни и съществителни имена, развиват творческите умения и упражняват досетливостта си. Играта е подходяща и увлекателна за деца от 7 до 10 години, уточняват учители.

     Продуктът - компакт-диск-игра "Писменка" е одобрен от Министерство на културата с решение - 52529/28.08.2007 г.